Ruta matemàgica per Santa Cristina d’Aro

Ahir es va inaugurar a Santa Cristina d’Aro la Ruta Matemàgica, on aquest grup hi ha col·laborat. Es tracta d’un passeig que consta de 8 punts, on hi ha un joc de matemàgia o d’enginy a cada lloc.

La ruta comença a la vella estació del carrilet Girona-Sant Feliu de Guíxols, on hi ha actualment l’Oficina de Turisme de Santa Cristina, i acaba a la Casa Màgic del Mag Xevi.

Els jocs que hem dissenyat han estat adaptats a les característiques concretes de Santa Cristina, i serveixen per conèixer la història local o curiositats de la Vall d’Aro.

l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha editat un petit quadern o hi ha aquests vuit jocs, i que es pot recollir a l’Oficina de Turisme, però que també es pot descarregar d’Internet.

La preparació d’aquesta ruta matemàgica, feta en plena pandèmia i amb restriccions de mobilitat, ha comportat elaborar una primera llista de dotze jocs, dels quals finalment se n’han seleccionat vuit per part de la Regidoria d’Educació.

Esperem que aviat puguin traduir-se a diversos idiomes, perquè els turistes puguin gaudir al màxim de la ruta matemàgica.

Moltes gràcies a en David Segarra, actualment Regidor d’Educació de Santa Cristina, per haver estat l’impulsor d’aquesta iniciativa i per la confiança que ens ha tingut per col·laborar en el disseny màgic.

A la inauguració d’ahir, la Sílvia Simon, directora de la C4DUdG, l’Artur Antúnez i els joves mags-científics que han estat professorat júnior tota la setmana al #cemc21, van intervenir en el passeig corresponent.

Malauradament, els dos autors de la base màgica de la ruta, en Miquel Duran i en Fernando Blasco, no van poder-hi assistir

Aquesta experiència se suma als itineraris màgico-científics que la C4DUdG ja té a la seva cartera, per Girona, Figueres, Torroella de Montgrí i pel Parc de la Ciutadella de Barcelona (amb el propi David Segarra). A més, hi ha l’itinerari “Passeig per l’Invisible”, d’en Pep Duran, una ruta pedagògica amb una visió química de Girona.

L’èxit d’aquesta iniciativa ens fa pensar que una cosa semblant es podria fer en rutes de natura i de patrimoni per indrets i viles de la Costa Brava i del Pirineu. Se’ns ha girat feina!

(actualització a 29/7/2021): El programa TN Comarques ha fet un petit reportatge d’aquesta ruta matemàgica:

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/una-ruta-matemagica-per-coneixer-santa-cristina-daro/video/6112951/?ext=SMA_WP_F4_CE24_