Sis Itineraris Màgico-Científics a Catalunya, pel maig i juny de 2018 #itimagsci

A partir de l’experiència dels diversos itineraris màgico-científics que hem anat fent en els darrers tres anys, d’aquí a finals de Juny participarem en sis itineraris més, dos d’ells a Girona, dos a Torroella de Montgrí, i dos més a Barcelona.

Aquests itineraris formen part del Metacampus d’Estiu de Màgia i Ciència, i també de la Metanit de la Recerca, en les seves edicions de 2018. Estan, doncs, parcialment finançats pel projecte acabat de concedir per la FECyT, i esperem que per la Comissió Europea. Igualment, s’espera rebre un ajut del Consell Social de la UdG.

cemc17-4Fins ara hem fet cinc itineraris a Girona, dos a Torroella de Montgrí, i un a Figueres. Avui mateix a la tarda (5/5/2018) en farem un més a Girona en col·laboració amb La Caseta de la Devesa, i dimecres 16 de maig a les 6 de la tarda en farem un altre, en el marc de Temps de Flors, tot sortint del muntatge floral Rubik de Flor, al Passeig Arqueològic de Girona (l’anomenarem Itinerari Màgic-Floral, és clar).

Al FIMAG de Torroella de Montgrí n’hi farem dos més, dissabte i diumenge 2 i 3 de juny. Dos més seran la tarda de dissabte 9 de juny, a la Festa de la Ciència del Parc de la Ciutadella de Barcelona, on el farem per primer cop. I finalment, en el marc del III Campus d’Estiu de Màgic i Ciència, en farem un el darrer dia de Campus, divendres 30 de juny.

Aquests itineraris continuen la tradició de l’Itinerari Químic per Girona (Passeig per l’Invisible), conduïts per en Josep Duran, i d’altres itineraris matemàtics, naturalistes, històrics i de patrimoni cultural. A partir d’una idea que van tenir en Fernando Blasco i en Miquel Duran, responsables del projecte global de Màgia i Ciència, les diverses passejades compten amb mags-científics de l’equip del projecte, en funció de la disponibilitat. Avui, per exemple, la conducció la faran l’Artur Antúnez i en Miquel Duran.

L’objectiu d’aquests itineraris màgico-científics és mostrar els aspectes més científics i tecnològics (i matemàtics, és clar) al públic, a més d’entretenir i promoure la cultura científica entre la societat.