Participació al Mercat de Ciència i Tecnologia de la Universitat de Vic, dimecres 6 de maig

Dimecres al matí l’equip del projecte de Màgia i Ciència paticiparà a l’edició 2015 del Mercat de Ciència i Tencologia organtzat per la Universita de Vic. Es tracta de sis tallers de 45 minuts, per a un total aproximat de 600 estudiants d’ESO d’Osona. Al Mercat de Ciència i Tecnologia de la Univesitat de Vic hi ha tallers grans (comel nostre), mitjans, i també tallers petits que fan els propis centres que hi exposen els seus petits experiments.

Aquest cop l’equip que hi va està format per Pep Anton Vieta i Miquel Duran, juntament abm els estudiants Judit Torrent i Sergi Reig, darrerament habituals en els tallers de La Màgia de la Taula Periòdica.

Aquests tallers corresponen al subprojecte “La Matemàgia de la Ciència”, del projecte finançat per la FECyT “De la màgia de la ciència a la ciència de màgia”.

Aqu´hi ha la descri`ció del taller:

Fa poc es va celebrar el 100è aniversari del naixement de Martin Gardner, uns dels popularitzadors més importants de les matemàtiques i de la ciència del segle XX. Gardner, a més, era mag que va treballar intensament la frontera entre il·lusionisme i ciència. Aquest taller mostrarà alguns dels jocs més rellevants de matemàgia relacionats amb la trajectòria de Martin Gardner, adaptats a diversos camps de la Ciència i la Tècnica del Segle XXI. No tan sols es faran jocs d’escenari i es faran servir cartes, cordes i paper, sinó que els assistents participaran en jocs col.lectius i coneixeran curiositats científiques, resoldran problemes de caire recreatiu, s’emportaran algun regal… i potser se’ls revelarà algun secret.