Comunicacions orals al CCSC2019 de Burgos

Avui al matí ha començat el VII Congrés de Comunicació Social de la Ciència (#ccsc2019) a Burgos. Ahir a la nit hi ja va haver-hi una petita recepció al Teatro Principal, però fins avui a les 10 del matí no ha començat l’activitat (veure programa al web del Congrés).

ccsc2019-aula-magna

Les comunicacions orals i en forma de pòster han estat fetes per en Fernando Blasco i en Miquel Duran, i en la gran majoria també hi ha participat la Sílvia Simon. A les 4 en Fernando ha presentat una comunicació oral de 10 minuts sobre les matemàtiques de la Taula Periòdica, i una hora més tard, una comunicació oral flash sobre els nostres 52 Jocs amb la Taula Periòdica (a les comunicacions flash no hi presentació multimèdia d’acompanyament).

Més endavant, de forma gairebé simultània, en Miquel Duran ha presentat una xerrada sobre la conveniència de convocar projectes de comunicació de la ciència, mentre la Silvia Simon parlava d’explicar conceptes complexos científics de forma low-cost. De fet, a la seva xerrada la Sílvia ha estrenat l’explicació planera del concepte d’efecte túnel: mentre ho explicava, en Fernando feia un petit joc de mans on una carta atravessava un paper.

Malauradament ni la Sílvia ni en Miquel han pogut tenir presentació d’acompanyament, per problemes tècnics (de totes formes les presentacions no es veien pas gaire bé). Així i tot, les recollim aquí.

Agraïm a l’organització del congrés que ens hagi acceptat aquestes quatre xerrades que ens han permès arribar a molta gent, i que a més ens proporcionaran de ben segur contactes interessants per als nostres projectes de comunicació de la ciència.