Aquest és l’equip organitzador del #cemc16

El I Campus d’Estiu de Màgia i Ciència (#cemc16) és organitzat per la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG (@c4dudg), i compta amb un ampli equip de professors, de mags i d’estudiants-instructors, és a dir, professors júniors.

Codirectors:

 • Miquel Duran, professor de química física de la UdG (@miquelduran)
 • Fernando Blasco, professor de matemàtica aplicada de la UPM (@fblascoxyz)

Coorganitzadors:

 • Sílvia Simon, professora de química física de la UdG i directora de la @c4dudg (@silviasimonr)
 • Josep Duran, professor de química inorgànica de la UdG (@pepduran)
 • Mireia Güell, professora de l’IES de Cassà de la Selva (@mireiaguell)
 • Artur Antúnez, professor de l’IES Narcís Xifra de Girona (@arturantunez)

Col.laboradors

 • Jorge Luengo, mag (@jorgeluengo)
 • Jordi Ruiz, psicòleg i mag

Professors júniors, estudiants de Química de la UdG

 • Sergi Reig (@reigsergi)
 • Judit Torrent (@juditp93)
 • Marc Castaño (@marcct95)
 • Marc Herze (@zekku0)

Seus físiques:

I per conèixer cadascú…

Sobre en Miquel Duran:

md-p

Catedràtic de química física de la Universitat de Girona i investigador en química teòrica i computacional. Des de petit es va interessar per l’ús d’Internet en la comunicació científica i la docència, però va ser un curs d’il·lusionisme el que li va obrir un món meravellós per connectar màgia i ciència, i fins i tot per esdevenir un mag aficionat.

Entre altres coses que l’engresquen, organitza la sèrie d’esdeveniments TEDxUdG, promou el coneixement obert, es declara científic amic dels MOOC, explora la gamificació i va en BTT per conèixer món.

Sembla mentida que la seva frase preferida sigui de Le Petit Prince: «Tu sais, quand on est tellement triste, on aime les couchers de soleil». De fet, el que és realment estrany és que vagi dient en públic que «jo sóc i jo i les meves circumstàncies digitals». Deu ser que màgia, ciència i Internet estan ben travades.

Sobre en Fernando Blasco:

fb-p

Doctor en ciències matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid i professor titular de matemàtica aplicada a la Universitat Politècnica de Madrid, interessat en la divulgació científica, la relació entre educació i divulgació i en la introducció de la ciència com a part de la cultura. Mag aficionat i membre de la Societat Espanyola d’Il·lusionisme. Li encanta explicar (fins i tot alguns jocs de màgia) i, per això, participa assíduament com a ponent en cursos de formació de professorat, de monitors de museus científics i en nombrosos esdeveniments de divulgació científica, dins i fora d’Espanya. També escriu (Matemagia, 2007, reeditat el 2016; El periodista matemático, 2009, i Tu hijo puede ser un genio de las mates, 2013). És a punt de publicar Un conejo matemático en tu chistera.

A més, ha coordinat el llibre Gardner para principiantes i la tria d’articles i la introducció al monogràfic Temas 77 de Investigación y Ciencia, sobre Martin Gardner.

Col·labora amb la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació digital de la Universitat de Girona. Amb ells ha preparat La magia de la tabla periódica, que s’ha representat en alguns CaixaForum i ha participat en actes internacionals el darrer any, com Science and You (Nancy), Science on Stage (Londres), Science is Wonder-ful, European Researcher’s Night (Brussel·les), Mathsweek Ireland (Irlanda), Educating with Mysteries (Leiden) i Science Picnic (Varsòvia). Ha col·laborat amb el programa «Hoy por hoy» (SER) i, actualment, s’encarrega de la secció «Matemáticas para todos» a «A hombros de gigantes» (RNE).

Sobre en Josep Duran:

jd-p

Sóc en Pep Duran i sóc químic. Fa anys que em dedico a la divulgació de la química, sobretot mitjançant experiments. D’aquesta forma es pot presentar la química com una ciència propera, quotidiana o fins i tot espectacular. De vegades tant que els seus efectes són increïbles, màgics…

Sobre l’Artur Antúnez:

4_2094bnr

Artur Antúnez Vitales
Enginyer Informàtic, Professor Secundària
Mag aficionat (magartur.blogspot.com)
Caiaquista, fotògraf, clarinetista, actor…
https://youtu.be/PlK6D1ckTVY
Www.flicker.com/arturant
Www.clickats.blogspot.com
Www.magartur.blogspot.com

Sobre la Sílvia Simon:

Sobre la Mireia Güell:

mireia_foto

Doctora en Química. Llicenciada en Química, Administració i Direcció d’Empreses i Investigació i Tècniques de Mercat. Diplomada en Ciències Empresarials. Col·loboradora C4D (Universitat de Girona). Revisora i traductora de la revista Science in School (http://www.scienceinschool.org/). Professora de Matemàtiques de l’INS Cassà de la Selva

Els mags-col.laboradors:

Sobre en Jorge Luengo

Sobre en Jordi Ruiz

Els nostres estudiants-professors júniors

Sobre en Sergi Reig

Sobre la Judit Torrent

Sobre en Marc Castaño

Sobre en Marc Herze