Màgia, Ciència i el teu Mòbil. El teu mòbil també és mag i científic

En el marc del Programa Ciència i Aula, dimarts 15/3/2016 farem una xerrada-taller a la FCRi de Barcelona sobre la relació entre Màgia, Ciència i els dispositius mòbils. Es tracta d’una aportació d’hivern entre el curs que vam impartir el juliol de 2015 i el que hi ha previst per al juliol de 2016 (que ja serà la 3a edició). Ho podríem resumir en

Com a continuació del curs d’estiu 2015 “La Matemàgia, una eina fascinant per ensenyar matemàtiques i ciències” en aquesta sessió es treballaran jocs matemàgics directament sobre el mòbil de cada participant, com a posada en pràctica d’una forma innovadora dels jocs matemàgics clàssics. A més, es donaran exemples d’utilitació dels mòbils per dur a terme experiments científics quotidians. Axí doncs, mostrarem com el teu mòbil és també un mag i és també un científic.

Connectant amb la jornada “QuimiThon” d’Apps de Química que ja s’ha fet dues vegades, en aquesta ocasió es farà un repàs a les possibilitats dels mòbils per fer ells mateixos de mags i també de científics.

magscimob

Per això, els 90 minuts de la trobada (comença a les 6 de la tarda) es repartiran entre:

  • Jocs on el mòbil fa de mag
  • Jocs on el mòbil proporciona instruccions perquè sigui el propi usuari qui faci de mag
  • Apps de mòbil existents de màgia i de ciència

A més, es proporcionaran petites nocions de programació per a mòbils i es farà una breu reflexió sobre dispositius mòbils vs no mòbils. També es donaran i recolliran referències dels tres punts esmentats.

Tot plegat constitueix un conjunt d’eines interessants per ensenyar matemàtiques i ciències de manera participativa i engrescadora. Els assistents s’emportaran a casa coses apreses amb humor… i, com sempre als nostres seminaris, algun secret.

Aquesta xerrada-taller serà impartida per Fernando Blasco (UPM, @fblascoxyz) i Miquel Duran (UdG, @miquelduran)

A la foto, preparant aquesta xerrada-taller i moltes altres coses del projecte #magsci